Utbud

Österland 7

Rehab och utveckling

Utbud

Vad gör man?

 

Här kan du läsa om olika aktiviteter och om vad som erbjuds. Det utgår från ett lärande vilket gör att man får med sig erfarenheter och verktyg för att själv kunna hantera sin situation, sk empowerment. Basen är hästarna, de andra djuren, gården, naturen, mindfulness, olika teorier, föreläsningar,samtal och reflektioner. Förutom det som presenteras här är du välkommen att komma med förfrågningar om egna teman, grupper, besök, konstellationer eller annat. Vid halvdagsaktiviteter ingår fika, vid heldagsaktiviteter 2 x fika. Lunch kan medtas eller ordnas för tilläggskostnad.

Gränser

 

Alla behöver kunna känna till och hantera sina egna personliga gränser och även vara medvetna om var andra börjar och slutar. När det inte funkar brukar det kunna bli bekymmer av olika slag, t ex konflikter, relationssvårigheter, stress, psykisk och fysisk misshandel, för mycket eller för lite av saker t ex mat, missbruk, mm. Man kan ha för otydliga gränser men även för rigida gränser så ingen kommer in och man blir ensam bakom sina murar.

Det här är en kurs där man med hjälp av mindfulness, hästar, samtal och föreläsningar får möjlighet att lära känna sina egna gränser både praktiskt och teoretiskt.

5 tillfällen, halvdagar

Max 8 personer

 

 

 

ADHD och Autism

 

Träning i sociala färdigheter.

För personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har det visat sig att djur har en alldeles speciell betydelse. Många, särskilt föräldrar, har sett sina barn med autism kommunicera med djur på ett sätt som de inte gör med människor. Temple Grandin som är känd för sitt arbete med djur och autism menar att djur och personer med autism tänker mer i bilder och förstår därför varandra. För personer med ADHD fungerar det på liknande sätt men de blir även ofta lugnare av att få vara med djur.

Personer med ADHD och autism är välkomna att besöka de speciella curlyhästarna och de andra djuren på gården enskilt eller i mindre grupper. Vi kan tillsammans göra upp en planering för varje individs behov. OBS! Diagnos ej viktigt.

 

 

 

Samarbete med terapeuter/behandlare önskas

 

Är du psykoterapeut, psykolog eller liknande och intresserad av att arbeta med hästunderstödd terapi? Jag söker samarbete med behandlare som vill kombinera sin verksamhet med min. Hästunderstödd terapi är ett komplement till den ordinarie behandlingen. Jag erbjuder en arena med hästar, en naturskön plats, mindfulness och jag själv som ansvarar för "hästdelen" i terapin. Du ansvarar för behandlingsinnehåll, dokumentation osv. Intresserad? Hör av dig/er.

Grupp- och personlig utveckling

 

Vill man som arbetsgrupp eller någon annan grupp utveckla sin sociala och emotionella medvetenhet på ett annorlunda spännande sätt kan man komma hit och delta i denna kurs. Där ingår mindfulness, övningar med häst, reflektioner, föreläsningar och gruppsamtal.

Vid enskilt besök ingår vägledande samtal/coaching och övning med häst.

 

 

 

Mindfulness

Som diplomerad mindfulnessinstruktör kan jag även hålla kurser i mindfulness t ex på en arbetsplats. Ett exempel är Här- och nuprogrammet, som omfattar 8 tillfällen, utarbetat av Ola Schenström på Mindfulnesscenter. Andra exempel är prova-på-tillfällen.

 

 

Priser enligt Mindfulnesscenters rekommendationer.

 

Kontakta mig för planering.

Behandling/lärande

Enskilt och i grupp. Beroende på vilka bekymmer och svårigheter man har en önskan om att hantera så kan man lägga upp sammankomsterna utifrån olika teman. Antingen så finns det en redan existerande grupp som är i behandling med en ansvarig terapeut eller så bildar man en helt ny grupp kring något speciellt tema. Ambitionen är att med jämna mellanrum erbjuda temagrupper. Nu är temat "Gränser" aktuellt. Föreslå gärna egna "teman". Det kan vara t ex stress, arbetslöshet, misshandel, missbruk etc

 

 

Hästrädd?

Känner du dig osäker eller rädd för hästar? Det är inte ovanligt att människor är det. Man kan tycka att de är stora och man kanske känner att man inte förstår sig på dom. I alla aktiviteter/kurser på gården så gäller samma sak, att man gör bara det som känns bra och i sin egen takt.

Du kanske drömmer om att börja rida men vågar inte ens närma dig en häst. Möjlighet finns att under trygga former få hjälp med att känna dig säkrare i kontakten med hästar. Det kan vara ett första steg innan man anmäler sig till t ex någon ridskola eller annat.

Övningar med häst och eventuellt med gårdens andra djur, mindfulness, kunskap om hur hästar fungerar.

 

 

 

 

 

REFERENSGRUPP SÖKES!!

 

Erbjudande om att delta i referensgrupp till reducerat pris. Anledning är att utveckla gruppkonceptet och få utvärdering/feedback från kursdeltagarna. Klicka på länken nedan och läs mer.

PRISER

 

 

ERBJUDANDE FÖR PRIVATPERSONER!!!

 

Privatperson

Enskilt besök 1,5 timme:

375:- inkl moms för ett tillfälle

1500:- inkl moms för fem tillfällen

 

Grupp: Kontakta mig för offert.

 

Gäller tom 30/6 2018.

 

 

Företag, organisationer

 

Kontakta mig för offert.

 

 

 

 

 

Österland 7

Anna Lithner

Socionom, EASEL-facilitator, mindfulnessinstruktör

KONTAKT

 

Anna Lithner

Österland 7

922 67 Tavelsjö

 

osterland7@annalithner.se

 

070-351 77 92

KONTAKTA MIG FÖR BOKNING

 

Kontakta mig så lägger vi upp en planering utifrån ert/ditt specifika behov.

Copyright @ All Rights Reserved